Natisni E-naslov

Zasebnost in piškotki


Trelleborg Slovenija, d.o.o., Škofjeloška cesta 6, 4000 Kranj, shranjuje naslednje piškotke:

Izdajatelj piškotka Oznake piškotka Veljavnost piškotka Namen piškotka
OBVEZNI/LASTNI PIŠKOTKI
savatech.si 622c7118c451a4997ca61528aa6c578a Poteče ob koncu seje Potreben za osnovno delovanje strani - Joomla
savatech.si cc_necessary <365 dni Potrebni za osnovno delovanje strani – podatek ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne.
savatech.si cc_analytics <365 dni
savatech.si cc_drugo <365 dni
DRUGI PIŠKOTKI NAMENJENI STATISTIKI OBISKA
Google Analytics __utma 730 dni

za vodenje statistike ogleda strani

Google Analytics __utmb Poteče ob koncu seje
Google Analytics __utmc Poteče ob zaprtju brskalnika
Google Analytics __utmv Poteče ob koncu seje
Google Analytics __utmz 182 dni


Piškotke uporabljamo z namenom , da bi izboljšali uporabniško izkušnjo in vam na podlagi zbranih podatkov posredovali boljšo vsebino. S tem, ko uporabnik dovoli uporabo piškotkov se šteje, da je podal osebno privolitev po Zakonu o varstvu osebnih podatkov, da lahko Trelleborg Slovenija, d.o.o. uporablja piškotke za zgoraj navedene namene. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče uporabo piškotkov s klikom na povezavo »Zasebnost in piškotki«, ki se nahaja na dnu vsake strani ter odkljuka neželjene piškotke.


Zakon o uporabi piškotkov

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES.
V Direktivi je bil spremenjen člen, ki govori o piškotkih in podobnih tehnologijah, s katerimi je mogoče shranjevati informacije ali pridobivati informacije, shranjene na uporabnikovi terminalni opremi (kot je npr. računalnik, mobilna naprava). Uporaba takih tehnologij je po
novem mogoča le na podlagi privolitve uporabnika.


Kaj so piškotki in zakaj jih uporabljamo?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka na uporabnikovem računalniku ali mobilni napravi, ki jo ob obisku spletnega mesta ustvari strežnik spletnega mesta. V datoteko se zapišejo anonimni podatki z namenom da ob naslednjem obisku strežnik te informacije prebere in jih uporabi. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa le strojno opremo, ki je bila uporabljena pri dostopu.
Podatki, ki se hranijo v piškotkih, se uporabljajo za izboljšanje uporabniške izkušnje pri uporabi spletne strani. Na primer, piškotek si lahko zapomni vašo odločitev o prejemanju piškotkov, ki omogočajo spremljanje anonimne statistike. Naslednjič, ko stran ponovno obiščete, to informacijo strežnik prebere iz piškotka, ki ga je zapisal na vaš računalnik. Tako vas ni potrebno vsakič ponovno vprašati za dovoljenje.


Lastni piškotki (1st party)

Piškotki so lahko lastni, namenjeni shranjevanju informacij o obisku, izbranih možnostih in nastavitvah uporabnika spletnega mesta. Med te sodijo tudi obvezni piškotki, ki so nujni za zagotovitev storitev spletnega mesta.


Piškotki tretjih oseb (3rd party)

Kot piškotki tretjih oseb se smatrajo tisti, ki jih naloži drugo spletno mesto, ki za obiskano spletno mesto izvaja določene storitve. Tak primer je Google Analytics, ki za spletno mesto zbira podatke o obiskanosti le-tega. Te piškotke po vaši želji lahko onemogočite.


Več informacij o piškotkih dobite v smernicah informacijske pooblaščenke.


na vrh