Print Email

IZDELKI ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE

 

IZDELKI ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE  

 

 Prenesite najnovejši katalog.
 
Katalog [Slovenski]          


 

IZDELKI ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE
DVIŽNE
BLAZINE
DEKONTAMINACIJA REŠEVANJE IZDELKI ZA TESNJENJE REZERVOARJI ZA VODO


DVIŽNE BLAZINE
LOVILNE BLAZINE – VLEKA IN REŠEVANJE

Lovilne blazine se uporabljajo za lovljenje vozila ob dvigovanju iz ležečega položaja. Blazine mehko ulovijo vozilo in hkrati preprečujejo, da bi se le-to ponovno prevrnilo. Prav tako se uporabljajo za preprečevanje nevarnega in nenadzorovanega spuščanja vozila ali predmeta. Odlično funkcionirajo v kombinaciji z nizkotlačnimi blazinami Savatech.

Več informacij na 4. strani kataloga

NIZKOTLAČNE DVIŽNE BLAZINE 0,5 BAR

Nizkotlačne dvižne blazine se uporabljajo za dvigovanje predmetov velikih dimenzij. Posebna reliefna obloga TOP GRIP na zgornji in spodnji strani blazine preprečuje zdrs, prebode, poškodbe in prezgodnjo obrabo materiala. Dvižne blazine se uporabljajo pri dvigovanju tovornih vozil, železniških vagonov in drugih vozil ter predmetov.

Več informacij na 6. strani kataloga

DVIŽNE BLAZINE ZA VOZILA VLB

Dvižne blazine za vozila 4 Car so napihljive blazine, ki se lahko uporabljajo pri zamenjavi okvarjenih pnevmatik na osebnih avtomobilih, terenskih in lahkih dostavnih vozilih. Lahka, kompaktna in robustna blazina LB4C omogoča enostavno vstavljanje pod vozilo ter napihovanje s pomočjo kateregakoli vira stisnjenega zraka. V primerjavi z mehansko avtomobilsko dvigalko blazina zavzame manj prostora, saj izpraznjena ne presega višine 5 cm. Brez škode blazino VLB lahko vstavite tudi pod vozilo s prazno pnevmatiko, vozilo s spuščeno šasijo ali vgrajenimi spojlerji.

SREDNJETLAČNE DVIŽNE BLAZINE 1.0 BAR

Srednjetlačne dvižne blazine omogočajo visoke dvige bremen. Zaradi mehkega dna so idealne za dvigovanje mehkih predmetov, saj se sila dviga razporedi preko širše površine.

Več informacij na 7. strani kataloga
SREDNJETLAČNE DVIŽNE BLAZINE USAR AX SET 1,9 BAR

Komplet za reševanje USAR AX Savatech je prenosen in samostojno uporaben sistem z dvižno kapaciteto 9 ton. Prvotna zasnova tega kompleta je rezultat dela reševalnih padalskih enot ameriške vojske US Air Force. Reševalni komplet GI je lahek in hitro pripravljen za vstavitev/izvlečenje na mestu dviga.

Več informacij na 8. strani kataloga
VISOKOTLAČNE DVIŽNE BLAZINE

Visokotlačne dvižne blazine so primerne za dvigovanje najtežjih bremen. Ker njihova maksimalna sila deluje na zelo majhno površino, so blazine idealne za dvigovanje togih predmetov v omejenih prostorih. Zaradi svoje posebne konstrukcije se uporabljajo pri premikanju bremen, reševanju težkih tovornih vozil ali letal ter v drugih podobnih situacijah. Več informacij na 11. strani kataloga

Več informacij na 9. strani kataloga

 
 

DEKONTAMINACIJA
NAPIHLJIVE DEKONTAMINACIJSKE ENOTE

Napihljive dekontaminacijske enote se uporabljajo za nujno dekontaminacijo v primeru izpostavljenosti nevarnim odpadnim snovem, razlitim kemikalijam ter kemičnemu in biološkemu orožju za množično uničenje. Dekontaminacijske enote so del standardne opreme intervencijskih ekip.

Več informacij na 20. strani kataloga

 
 

REŠEVANJE
NAPIHLJIVA NOSILA

Napihljiva nosila so primerna za uporabo v vseh pogojih in nudijo najvišjo stopnjo varnosti ter zaščite poškodovanca med reševalno akcijo bodisi na kopnem, v vodi ali zraku. Njihova kompaktna izvedba omogoča enostavno nalaganje v vozilo, čoln, helikopter ali letalo.

Več informacij na 24. strani kataloga
ZRAČNI MOST

Zračni most je napihljiva reševalna pot, ki je primerna za reševalne akcije na nestabilnem terenu. Uporabljajo ga tako gasilske enote, kot tudi reševalne ekipe. Konstrukcija zračnega mostu zagotavlja odlično stabilnost v vseh pogojih. Zračni most se lahko uporabi tudi kot splav ali delovna ploščad na ledu, vodi ali pesku. Dodatna prednost izdelka je, da ga lahko hitro razvijete in uporabite.

Več informacij na 25. strani kataloga
VODNE PREGRADE

Vodne pregrade so natančno zasnovani izdelki, ki se v kriznih situacijah uporabljajo kot zaščita pred vdorom poplavnih voda. So odlično nadomestilo za običajne vreče s peskom, saj so veliko bolj trpežne, ekonomične in enostavne za uporabo, kar je bistvenega pomena v kriznih situacijah.

Več informacij na 26. strani kataloga

 
 

IZDELKI ZA TESNJENJE
PNEVMATSKI ČEPI ZA CEVI

Pnevmatski čepi so ojačeni z aramidnim kordom. Zaradi širokega spektra uporabe so primerni v situacijah, ko je treba ustaviti pretok v cevovodu ali ustvariti obvod.

Več informacij na 28. strani kataloga
TESNJENJE ODTOČNIH JAŠKOV

Komplet je primeren za hitro zatesnitev cestnih odtočnih jaškov v primeru razlitja kemikalij in s tem preprečevanju vdora onesnaženih snovi v kanalizacijo. Komplet je tudi del serijske opreme intervencijskih enot.

Več informacij na 30. strani kataloga
TESNILNE ZAGOZDE IN STOŽCI

Tesnilne zagozde in stožci se uporabljajo za zatesnitev odprtin. Namestiti in polniti jih je mogoče z razdalje. Tesnilne zagozde so primerne za hitro zatesnitev rezervoarjev, ki so jih prebodle vilice viličarja. Tesnilni stožci pa so primerni za zatesnitev prebodov okrogle oblike.

Več informacij na 32. strani kataloga
KOMPLET ČEPOV ZA TESNJENJE CEVOVODOV

Komplet sestavljajo oljeodporni čepi in oprema, ki je odporna proti elektrostatični naelektritvi in iskrenju. Intervencijske enote ta komplet uporabljajo za tesnjenje cevovodov različnih dimenzij ter okroglih odprtin v rezervoarjih, sodih, itd.

Več informacij na 33. strani kataloga
MINI TESNILNE BLAZINE

Mini tesnilne blazine so primerne za zatesnitev iztekanja iz poškodovanih rezervoarjev in sodov. Tesnilno blazino enostavno pritrdite na rezervoar ali cev, napihnete in tako zatesnite iztekanje.

Več informacij na 34. strani kataloga
VELIKE TESNILNE BLAZINE

Velike tesnilne blazine se uporabljajo za hitro in začasno zatesnitev iztekanja. Primerne so za rezervoarje, večje cevi in kontejnerje različnih oblik in velikosti. Uporabljajo se lahko z večino nevarnih tekočin, goriv, vodo, olj, itd. Tesnilne blazine pritrdite in napihnite. Varnost pri delu dodatno povečate z uporabo tesnilih plošč in kislinsko odpornih zaščitnih blazin.

Več informacij na 35. strani kataloga

TESNILNE CEVI

Tesnilne cevi so namenjene hitri in začasni zatesnitvi iztekanja na krivinah cevi ali na težko dostopnih cevnih priključkih.

Več informacij na 38. strani kataloga

TESNILNE MANŠETE

Tesnilne manšete omogočajo zatesnitev cevi z zunanje strani. Izdelane so iz visoko kemijsko odporne gumene zmesi, ki ohrani visoko prožnost tudi v zelo zahtevnih pogojih uporabe.

Več informacij na 39. strani kataloga
VAKUUMSKE DRENAŽNE BLAZINE

Vakuumske drenažne blazine omogočajo zatesnitev iztekanja brez pritrjevanja blazine s trakovi. Primerne so za velike rezervoarje in široke ravne površine, na katerih blazine ni mogoče pritrditi s trakovi. Ker se vakuumske drenažne blazine na mestu uporabe prisesajo s pomočjo vakuuma, ki se ustvari z virom stisnjenega zraka, trakovi za pritrjevanje niso potrebni.

Več informacij na 40. strani kataloga
DRENAŽNE TESNILNE BLAZINE

Drenažne tesnilne blazine se na rezervoar pritrdijo s trakovi. Napihnjeni del drenažne tesnilne blazine zatesni iztekanje iz rezervoarja, vendar je odzračevanje in nadzorovanje izpusta tekočine iz rezervoarja še vedno omogočeno. Primerne so za uporabo povsod tam, kjer prihaja do stika z gorivi in drugimi strupenimi kemikalijami.

Več informacij na 41. strani kataloga
CEVNE DRENAŽNE BLAZINE

Cevne drenažne blazine so idealna rešitev za zatesnitev iztekanja na cevnih priključkih in spojih. Cevna drenažna blazina je opremljena z zadrgo, ki omogoča enostavno namestitev blazine na mesto uporabe.

Več informacij na 42. strani kataloga
VELIKI TESNILNI KOMPLET

Veliki tesnilni komplet je namenjen omejevanju izlitja snovi v naftni in kemijski industriji ter industriji tekočega plina. Veliki tesnilni komplet je primeren za uporabo v kemijsko predelovalnih obratih, rafinerijah, obratih za predelavo tekočega plina, plinskih terminalih, na raziskovalnih in vrtalnih ploščadih, v čezoceanskem, železniškem in cevovodnem transportu.

Več informacij na 43. strani kataloga

 
 

REZERVOARJI ZA VODO
SAMOSTOJEČI PRESTREZNI REZERVOARJI

Uporabljajo se za prestrezanje nevarnih tekočin ali za ustvarjanje zalog vode za gašenje, umetno zasneževanje, itd. Zaradi svoje konstrukcije rezervoarji avtomatsko postanejo samostoječi, ko jih napolnite z vodo. Rezervoarji so trpežni in lahki; zloženi zavzamejo le malo prostora. Napolnjen rezervoar lahko prekrijete z zaščitno ponjavo, da preprečite neželeno onesnaženje shranjene tekočine.

Več informacij na 46. strani kataloga
TRANSPORTNI REZERVOARJI

Transportni rezervoarji so zaprti rezervoarji za transport in shranjevanje različnih tekočin, vključno z vodo. So blazinaste oblike in visoko odporni proti kemikalijam, mineralnim oljem in tehnološki vodi. Transportni rezervoarji so primerni za uporabo pri temperaturah od -30 °C do +90 °C.

Več informacij na 48. strani kataloga
ZAPRTI GUMENI REZERVOARJI

Zaprti rezervoarji so namenjeni shranjevanju različnih tekočin, vključno z vodo. So blazinaste oblike in opremljeni z dvema ali več priključki, odvisno od velikosti samega rezervoarja. Priključek na sredini zgornje strani rezervoarja je namenjen odzračevanju, medtem ko ostali priključki omogočajo polnjenje in praznjenje rezervoarja.

Več informacij na 50. strani kataloga
REZERVOARJI ZA PITNO VODO

Rezervoarji za pitno vodo so idealna rešitev za nujno oskrbo s pitno vodo v primeru naravnih nesreč, primerni pa so tudi za uporabo v številnih drugih situacijah.

Več informacij na 52. strani kataloga
MOBILNA PRETAKALIŠČA

Mobilna pretakališča se uporabljajo kot preventivna zaščita pred iztekanjem nevarnih tekočin. Prazno mobilno pretakališče postavite pod objekt, iz katerega boste črpali nevarno tekočino. Napihljivi obroč pretakališča napihnite s pomočjo vira stisnjenega zraka ali ročne tlačilke.

Več informacij na 54. strani kataloga
PRESTREZNA KORITA BERM

Prestrezna korita Berm so namenjena prestrezanju različnih tekočin v primeru iztekanja in preprečevanju onesnaževanja okolja. Lahko se uporabljajo tudi za dekontaminacijo. Njihove prednosti so enostavna uporaba, vsestranska uporabnost, nizka teža in domiseln način zlaganja.

Več informacij na 55. strani kataloga
ODPRTI REZERVOARJI ONION

Ti rezervoarji so primerni za prestrezanje, pretakanje in shranjevanje tekočin (vode, tehnološke vode) v primeru nesreč, gasilskih intervencij in v drugih situacijah. Rezervoarji so čebulaste oblike in prilagojeni za zajemanje vode s pomočjo posebne vreče, ki je obešena na spodnji del trupa helikopterja.

Več informacij na 56. strani kataloga

na vrh