Natisni E-naslov

KAVČUKOVE ZMESI V SANITARNI TEHNIKI


Gumeni materiali so zaradi svojih sposobnosti tesnjenja nepogrešljivi za področje sanitarna tehnike. Z zahtevami po certificiranih materialih države vzpostavljajo vedno višji nivo sanitarne ustreznosti, s čimer dosegajo večjo zdravstveno varnost prebivalstva. Postavljanje visokih zahtev sanitarni tehniki je povzročilo, da so kavčukove zmesi za to panogo postale hi-tech materiali.

Materiali za sanitarno tehniko na nemškem trgu morajo ustrezati standardu DIN EN 681-1, ki zahteva določene fizikalne in tesnilne lastnosti materiala za vročo ali hladno vodo. Za pitno vodo mora material prestati zahteve standarda DVGW W 270, ki govori o mikrobiološki nevtralnosti materiala, saj guma ne sme spodbujati rasti mikroorganizmov. DIN EN 681-1 in DVGW W270 predstavljata zahteve, ki jih mora prestati kavčukova zmes material. Kavčukova zmes mora biti sestavljena z upoštevanjem zahtev standarda KTW in v njem definiranih pozitivnih in negativnih seznamov surovin. Samo testiranje KTW pa mora biti narejeno na končnem izdelku, saj ima lahko vulkanizacija pomemben vpliv na kemijski vidik vprašanja o primernosti izdelka/materiala za uporabo pri ravnanju s pitno vodo.

Proizvajalci tesnil se pogosto srečujejo z zahtevami za uporabo pri ravnanju s plinom, ki jih najdemo v standardu ISO EN 682. Trelleborg Slovenija lahko ponudi material, ki je uspešno prestal vse zahteve omenjenega standarda.

Materiali, ki jih lahko ponudimo:
EPDM 50 EN 681 WC
EPDM 60 EN 681 WC
EPDM 70 EN 681 WA, W270 D1/D2, KTW D1/D2

EPDM 60 EN 682

Primeri gumenih izdelkov: tesnila, membrane, lopute


na vrh